tisdag 10 maj 2011

Dubbelspråkig teaterpremiär ikväll

Ikväll, tisdagen den 10 maj, har Västgöta nations teatergrupp dubbelpremiären Envetna ringsignaler - två farser och en telefon. De spelar The Real Inspector Hound av Tom Stoppard och Inte alla tjuvar av Dario Fo. Jamie Edwards som regisserar den förra pjäsen berättar att tanken att göra en dubbelföreställning väcktes under höstterminen. I gruppen finns flera aktiva internationella studenter som på grund av språket hade svårt att vara med i höstens uppsättning av Häxjakt. Därför kommer The Real Inspector Hound spelas på engelska, vilket inte är särskilt vanligt bland Uppsalas nationsteatrar.

Cirka 25 studenter är inblandade i produktionen som är något av ett experiment för teatergruppen. Vi hoppas att det faller väl ut och att det blir fler produktioner på andra språk än svenska!

Spelas 10-13 maj kl 19.00 och 14 maj kl 14.00 på Västgöta nation. Pris 80 kronor, ej nationskort. Biljetter kan förbokas via kuratorsexpeditionen på Västgöta Nation, tel: 018 - 13 63 60 eller genom att maila bokning@vgteater.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar