torsdag 22 mars 2012

Årets körhändelse med Tina Ahlin - nu på lördag!

Nationskörerna jazzar till det i årets körhändelse – Nationskörfestivalen 2012!


Lördagen den 24 mars kl 14.00 öppnas Universitetsaulans portar upp för Nationskörfestivalen som hålls för 33:e året i rad. I år går den i jazzens toner och festivalen välkomnar stolt årets gästdirigent, den allsidige musikern och tv-profilen Tina Ahlin!


Sedan starten 1978 har Uppsalas nästan 400 studentkörsångare tillsammans uppträtt för allmänheten i Nationskörfestivalen. Årets repertoar består av förutom de medverkande nationskörernas egna bidrag, svenska jazzklassiker tolkade av Storkören bestående av samlade sångare från samtliga tolv medverkande nationskörer och dirigerade av Tina Ahlin.


Tina Ahlin har varit verksam musiker i över 20 år och samarbetat med några av Sveriges främsta artister och medverkat i populära tv-program såsom Allsång på Skansen, Gokväll, Så ska det låta och den egna serien Tinas Trädgård.


Nationskörfestivalen anordnas av Körkonventet, ett underkonvent till Kuratorskonventet, och samarbetsorganisation för Uppsala nationskörer. Biljetter finns att köpa på Studentbokhandeln på Sysslomansgatan 7, samt en timme innan konsertstart i Universitetsaulan. Priset är 60 kr för studenter och 100 kr för övriga. Barn under 12 år går gratis.


Nationskörfestivalen är mycket populär och drar ca 600 betalande åhörare varje år – se till att vara en av dem den 24 mars!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar