måndag 22 november 2010

Teatersport!

Teaterkonventet är nationernas teater- och spexgruppers samarbetsorgan. Torsdagen den 25 november arrangerar konventet teatersport för andra gången i år. I våras tävlade cirka 12 lag på V-Dala och publiken bestående av 130 personer röstade fram Ett teknat spex de yngre till vinnare.

”Teknat håller ju på med improvisationsteater”, säger konventsordförande Ida Björkman, ”men det är inte alltid de som är skickligast som vinner, utan de som har bäst publikstöd.”

Tävlingen går nämligen till så att två lag åt gången tävlar mot varandra i en av nio grenar, som väljs inför varje omgång. När båda lagen genomfört sitt bidrag får publiken rösta medelst hejarop. Det lag som förlorar åker ut ur tävlingen, medan det vinnande laget får tävla mot de andra vinnarna till det bara är ett lag kvar.

”I våras fick varje lag köra minst två gånger”, säger Ida, ”så vi var inte klara förrän efter elva på kvällen”.

Den här gången blir det därför hårdare regler. Det får vara någon måtta på improvisationshetsen! Enligt egen erfarenhet är improvisationsteater ofta hysteriskt roligt, fyra timmar kan vara mer än de flesta klarar av.

Förra årets vinnare: Ett teknat spex de yngre. Kalle Hallqvist, Jessica Andersson och Kristin Johansson

---

Teaterkonventet ger Teatersport 25 november 2010 på V-Dala nation kl 19.00, insläpp från 18.30. Pris 40 kr för gäster, 20 kronor för tävlande. I priset ingår förutom underhållning en snacksbuffé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar